//

Маронітський єрарх про великі очікування від візиту Папи до Лівану

Апостольський вікарій Антіохійського Патріархату для католиків маронітського обряду архиєпископ Хайфи і Святої Землі Пол Набів Саях відзначив великий ентузіазм ліванських віруючих у зв'язку з візитом Папи 14-16 вересня 2012 р. в країну. В інтерв'ю радіо Ватикан єрарх розповів про те, що візит Святішого Отця Лівану принесе позитивні результати як для Церкви, так і для країни. Він висловив міркування, що Папа закличе ліванські християнські спільноти до відновлення і діалогу між собою.

 

"Цього послання ми дуже потребуємо, особливо сьогодні, не тільки в нашому регіоні, але в усьому світі. Візит Святішого Отця має особливий характер: Бенедикт ХVI прибуде, щоб передати нам післясинодальне звернення , результат його роздумів про Синод Єпископів для Близького Сходу. Документ додасть ще більшого динамізму  діяльності не тільки Церкви в Лівані, але католицької громади всього регіону, оскільки це був саме Синод для Близького Сходу. Існують великі очікування щодо Апостольського звернення в вирішенні ситуації християн у регіоні, а також політичних питань ", - зазначив єрарх.

 

Маронітський архиєпископ Хайфи і Святої Землі підкреслив, що в документі багато уваги присвячується молоді, адже саме на неї сподівається Церква в процесі свого відновлення.

 

За матеріалами radiovaticana.org