//

Глава єпископату Аргентини: цивільне право має поважати сім'ю і людське життя з моменту зачаття

"Аргентині потрібний цивільний кодекс, який би поважав сім'ю і людське життя з моменту зачаття", – наголосив глава єпископату цієї країни Архиєпископ Хосе Марія Аранцедо у зверненні до вірних щодо підтримки реформ, які проводяться у цьому дусі.

 

Як повідомляє Радіо Ватикану, Архиєпископ у своєму посланні до Великодня таким чином звернувся до політично-інституційних змін, які переживає Аргентина, включаючи розробку нового цивільного права.

 

За словами Архиєпископа Аранцедо, нові законодавчі рішення повинні включати в себе безліч правових традицій, які становлять аргентинську ідентичність. До них, насамперед,  належить визнання того, що людське життя починається у момент зачаття, незалежно від того, чи ембріон розвивається в утробі матері, чи залишається поза її межами. Глава католицьких єпископів Аргентини при цьому зазначив, що "не все, що технічно здійснюється, допустиме з етичної точки зору. Вміння розмежувати також є актом політичної і правової  мудрості".

 

Другою сферою турботи Церкви в Аргентині є сім’я. Законодавство у цій сфері також мусить визнати принцип, що шлюб є постійним союзом чоловіка і жінки, а сама сім’я є визначальним середовищем виховання дітей. "Сім'я – це добро, глибоко закорінене в аргентинському народі, та гарантія майбутнього суспільства", – написав у Великодньому посланні єрарх.