//

Семінаристи ЛДС підбили підсумки ініціативи «Місії задля місій»

06 квітня 2012 року, в останню п’ятницю Великого посту, семінаристи Львівської Духовної Семінарії Святого Духа провели завершальну цьогорічну Хресну дорогу у рамках ініціативи «Місії задля місій».

 

Учасниками даної події стали чисельні парафіяни Катедрального храму Стрийської єпархії Успіння Пресвятої Богородиці, що знаходиться у м. Стрий. Сотні вірян прийшли, аби спільно з семінаристами роздумати над Хресним шляхом Ісуса Христа та в черговий раз переосмислити важливість спасительних страждань самого Бога.

 

Проводячи страсну молитву, студенти семінарії на чолі зі своїм віце-ректором о. Орестом Демком запропонували присутнім поглянути на своє життя крізь призму Хресної дороги Спасителя. Цьому по-особливому сприяли відповідно укладенні розважання, які заторкували важливі та актуальні питання життя кожної людини, та страсні пісні, виконанні під супровід музичних інструментів.

 

Підсумовуючи завершення акції «Місії задля місій», о. Орест зазначив: «Можна з певністю сказати, що ми щось осягнули. Важко є це "щось" об’єктивно виміряти чи означити. Оскільки, лише одому Богу відомо весь результат наших місій. Однак, про деякі проблиски все ж можна говорити. Найперше, ці місії духовно запалили нас самих. Я бачив щиру радість в очах наших студентів, які брали участь в організації Хресних доріг, адже для нас ця справа не була якоюсь виставою чи презентацією, але, передусім, глибокою і щирою молитвою. Рівно ж той факт, що люди після двох годин молитви не виходили з церкви, стояли до останнього, більше того, по завершенні неохоче розходились по домівках - також про щось свідчить. Багато з них приходили і дякували. Навіть був такий випадок, коли підійшла до нас одна жінка і сказала: «Дякую вам за передсмак неба». Думаю, що дана ініціатива також буде доброю спонукою творити якісь інші тематики для проведення подібних акцій. Маю надію, що на наступний рік нам не забракне ентузіазму та творчості продовжувати вже розпочату справу та творити щось нове».

 

Коротко пригадаємо, що ініціатива «Місії задля місій» належить Братству "Введення в Храм Пресвятої Богородиці", що діє при Львівській Духовній Семінарії Святого Духа. Суттю даної акції було проведення Хресних доріг по парафіях Галичини з метою духовного зростання як вірних, так і самих організаторів, а також для збору коштів із ціллю підтримки греко-католицьких парафій на Східний теренах України.

Всього за час місій семінаристи відвідали 9 парафій на теренах Львівської Митрополії.


бр. Тарас Бабій,
студент VI курсу Семінарії,
Голова Прес-служби Стрийської єпархії УГКЦ,

для Медіа-центру  ЛДС

 

Джерело: www.ugcc.lviv.ua