//

Вінницька молодь і «Дорога Відкуплення»

30 березня учасники християнської молодіжної спільноти «Я Живу» та підліткової спільноти «Джерело життя», храму Покрови Пресвятої Богородиці, якою опікуються отці Згромадження Воплоченого Слова, відвідали місто Бар (близько 70 км. від Вінниці), де вже понад 20 років трудяться на Христовій ниві оо. Василіяни. Метою цієї євангелізаційної поїздки була підтримка парафіяльної спільноти та місцевої молоді.


Молодь з Вінниці мала бажання поділитися спільним пережиттям Великопосного часу, представивши громаді м. Бар невелике театралізоване дійство під назвою «Дорога Відкуплення».


Всяке добре діло розпочинається з молитви, тому насамперед спільно прославили Бога величною Службою Божою.  І вже після Літургії всі вірні мали нагоду розважати над Христовими Стражданнями підчас Великопосної вистави.
Виступ складався з декількох окремих частин (невеличких сценок), але всі вони до глибини душі торкали присутніх: хтось витирав сльозу при зустрічі Ісуса, що несе хрест, і Його Матері, хтось проникнено вдивлявся у хлопця, який переживає навернення з тенет відчаю та алкоголізму, а хтось можливо знаходив себе у вияві «побожності» пересічної християнки – Одарки... і все це разом давало можливість роздумати над правдивою ціллю Христових страстей та їх значенні у нашому повсякденному житті.


Служіння на теренах  Центральної України не є простим ні для священиків, ні для вірних, тож маємо спільно переживати всі труднощі та негаразди, тому важливою є взаємодопомога та підтримка.


Лолітта Мельничук
катехит парафії,

член спільноти «Я Живу»