//

“Роль святих тайн у житті мирянина”

«Роль Святих Тайн в житті мирянина» – такою була тема великопосних місій у парафіях Різдва Христового при єпископській резиденції та святих Кирила і Методія, опіку над якими провадять Отці Згромадження Воплоченого Слова. Ці заходи відбулися у рамках відзначення року християнського покликання з особливим наголосом на покликанні мирян та у рамках року Святих Тайн. Саме тому протягом цього 2012 року Церква закликає всіх християн роздумувати над своїм покликанням та служінням у світі, бо саме слово «мирянин» означає тих, хто живе в миру. А одночасно закликає всіх пізнати більш глибше роль Святих Тайн у дорозі досконалості та утвердитися в потребі їх практикування.

 

У місії було задіяно багато осіб: священики, семінаристи, сестри-монахині . Місійні науки у Храмі Різдва Христового виголошував о. Йосафат Бойко, ВС і вони протягом 7 днів стосувалися семи святих тайн. Кожного дня ввечері відбувалися богослужіння (Хресна Дорога і св. Літургія), а відтак місійна наука. Багато священиків сповідали протягом дня. У храмі святих Кирила і Методія науки виголошував о. Софрон Зелінський, ВС.

 

В часі місій отці та сестри мали можливість зустрітися з учнями загальноосвятніх шкіл №2 та 23, провести так звані дні духовної віднови. А відтак багато учнів мали можливість приступити до Св. Сповіді та мали окремо Святу Літургію для них. Такі практики вже існують у цій парафії декілька років поспіль. Також сестри монахині відвідували хворих у міській лікарні, а священики відвідували хворих по домівках, уділяючи святі тайни Сповіді, св. Причастя, Оливопомазання. А в парафії Кирила і Методія для дітей була посвячена субота, коли вони могли зібратися, молитися, мати підготовку до сповіді і посповідатися.

 

У парафії Різдва Христового місія тривала від 11 по 18 березня. В неділю, на завершення місії о. Йосафат на кожній з 4 Літургій виголошував заключну місійну науку про святу Тайну Євхаристії. А всі присутні мали можливість після богослужіння прикластися до мощей святих: Йоана Золотоустого, Йосафата Кунцевича, Миколая Чудотворця, які знаходяться у чоловічому монастирі Воплоченого Слова у Крихівцях.

 

У парафії святих Кирила і Методія місія проходила від 28 березня по 1 квітня. Завершення відбулося в неділю 1 квітня, благословенням мощей святого Йосафата та Миколая Чудотворця.

 

Прекрасним побожним жестом на завершення парафіяльної місії стала Хресна Дорога по парку ім. Тараса Шевченка. Молодь несла хрест, образи стацій і під світло свічок всі йшли і слухали розважання з Хресної Дороги, яку провадив Папа Венедикт XVI. А на парафії святих Кирила і Методія, Хресна дорога пройшла у п’ятницю ввечері вулицями масиву і стосувалася чесноти любові у житті християнина, та теми хресної жертви Ісусової як найбільшого жесту вияву любові.

 

Дякуємо Богові за можливість вільно проповідувати Слово Боже.

 

Прес-центр Згромадження ВС