//

Тижневий огляд: життя УГКЦ (25.03-31.03)

«Дозволь себе віднайти» – реколекції для дівчат з такою темою відбулися 22-25 березня в реколекційному домі Сестер Служебниць в м. Надвірна. Актуальність роздумів на цю тему свідчить активна участь реколектантів, які прибули з Франківської, Львівської і Тернопільсьської областей.

 

23 - 25 березня 2012 року у містах Києві та Донецьку  представники Катехитичної комісії Києво-Галицького Верховного Архиєпископства УГКЦ разом з катехитичними комісіями Київської архиєпархії та Донецько-Харківського екзархату провели семінари для катехитів. Семінар у Києві завершився Архиєрейською Божественною Літургією та благословенням Патріарха УГКЦ  Святослава (Шевчука) у Патріаршому Соборі Христового Воскресіння УГКЦ.

 

24 березня у Вільнюсі (Литва), у василіанському монастирі, відбулася зустріч українських греко-католицьких священиків, які душпастирюють у Прибалтійських країнах: Литві, Естонії та Латвії. 25 березня, на свято Благовіщення (за новим стилем), Владика Йосиф (Мілян), голова Пасторально-місійного відділу УГКЦ (ПМВ), у співслужінні з протоігуменом ЧСВВ ієрм. Пантелеймоном Саламахою, ігуменом ієрм. Павлом Яхимцем, ієрм. Іринеєм Валявкою та о. Василем Поточняком освятив каплицю Благовіщення Пресвятої Богородиці при храмі Пресвятої Трійці у Вільнюсі

 

У Львові 24-25 березня у приміщенні конференцзалу Архикатедрального собору  Святого Юрія відбулася зустріч родин мігрантів, яка завершилася нічною пішою прощею у Страдч. Зустріч зорганізована Пасторально-місійним відділом УГКЦ та референтурою у справах мігрантів та іммігрантів Львівської архиєпархії.

 

Виповнилося 20 років з часу священичих свячень преосвященного владики Венедикта (Алексійчука), Єпископа-помічника Львівської Архиєпархії . З цієї нагоди в Митрополичому соборі св. Юрія владика Венедикт відслужив Архиєрейську Божественну Літургію. На завершення Божественної Літургії  Преосвященний владика  Венедикт подякував всім присутнім за спільну молитву у день 20 ти річчя ієрейських свячень, та в особливий спосіб Богові за дар священства.
 

 
У рамках святкування 100-ї річниці з дня народження бл. свщмч. о. Олексія Зарицького, у парафію Св. Безсребреників Косми і Дам’яна с. Більче Миколаївського р-ну, де народився і ріс теперішній новомученик УГКЦ, завітав Високопреосвященний Владика Ігор Возняк, Архиєпископ і Митрополит Львівський.

 

Минула чергова річниця загибелі у нацистському концтаборі Майданек українця, священика, людини, на якій українство могло б будувати свій дух і свою гідність – отця Омеляна Ковча.

 

Блаженніший Святослав Шевчук на прес-конференції на УНІАН 28 березня поділився своїми думками з приводу того, чого потребують зараз миряни. 

 

29 березня, в Інституті природничих наук  Прикарпатського національного університету ім. Василя Стефаника відбулись лекції на тему «Еколого-етичне вчення Церкви», які провів керівник Бюро УГКЦ з питань екології, проф. д-р Володимир Шеремета.

 

У цей день архиєпископ і митрополит УГКЦ Василій Семенюк відслужив першу Літургію для працівників сфери медицини в Архикатедральному Соборі Тернополя. 

 

Під час прес-конференції з приводу оприлюднення Конгрегацією Віровчення екскомуніки на очільників секти Догнала,  Високопреосвященний Владика Ігор (Возьняк) Архиєпископ і Митрополит Львівський УГКЦ розповів про надзвичайну важливість і актуальність ватиканського документу.

 

Також до вашої уваги:
Проповідь Блаженнішого Святослава у Четверту неділю Великого посту
Слово Архиєпископа і Митрополита Львівського на четверту неділю Великого посту
Слово Архиєпископа і Митрополита Львівського у п’ятницю 5-го тижня Великого посту
Любомир Гузар: «Там, де є дрібочка ненависті, — Бога немає»
Офіційно. Ватикан про «самозваних підгорецьких греко-католицьких єпископів»
Прес-конференція з нагоди оприлюднення Заяви Конгрегації у справах віровчення

 

Анонси:
Вірні УГКЦ та всі охочі запрошені долучитися до підготовки головної теми Патріаршого Синоду Єпископів УГКЦ. Для цього потрібно надіслати свої пропозиції на електронну адресу секретаріату Синоду: synod@ugcc.org.ua.
 
У Квітну неділю, 8 квітня 2012 р. о 18.00 год. в Гарнізонному храмі свв. Верховних апп. Петра і Павла (м. Львів, вул. Театральна, 11) розпочнеться ораторія Олександра Козаренка «Страсті Господа Нашого Ісуса Христа»


18-21 травня Тернопільське товариство українських студентів-католиків "Обнова" організовує велопрощу до Унівської Лаври (Львівська область). Колона велопаломників подолає 220 кілометрів за маршрутом Тернопіль-Підкамінь-Унів-Зборів-Тернопіль. Велопроща присвячується 120-ій річниці від дня народження Патріарха Йосифа Сліпого та є продовженням ініціативи творення єдиного молодіжного простору, яку запропонувала та реалізовує Патріарша комісія у справах молоді УГКЦ.