//

Єврейсько-католицька комісія про кризу: пробачити борги сім'ям і окремим особам

27-29 березня в Римі проходило засідання двосторонньої єврейсько-католицької комісії, до якої входять представники Головного рабинату Ізраїлю і Комісії Святого Престолу з релігійних відносин з юдаїзмом. У форумі брали участь між іншим Яшув Коен, головний рабин Хайфи, кардинал Пітер Тарксон, голова Папської ради "Iustitia et pax" і кардинал Курт Кох, глава Комісії з релігійного діалогу з юдаїзмом. Форум пройшов на тему "Релігійний погляд на сучасну фінансову кризу: бачення справедливого економічного порядку". Спеціальним гостем зустрічі був директор Інституту релігійних справ Святого Престолу, більш відомого як Ватиканський банк, Етторе Готті Тедескі. Він поділився з єврейськими і католицькими представниками своїми думками з приводу причин фінансової кризи та можливих шляхів її подолання.


Учасники форуму погодилися, що основною причиною кризи є культура жадібності та брак правди і прозорості в економічній діяльності. На думку членів єврейсько-католицької комісії, метою економічного порядку повинно бути служіння добробуту суспільства і гідності людської особистості. Учасники зустрічі закликали звернути увагу на необхідність турботи про незахищені верстви суспільства і взяття країнами з розвиненими економіками відповідальності за бідні країни.


"Подібно до того, як криза вимагає часткового прощення боргів на національному та міжнародному рівнях, є необхідність робити це також відносно сімей та окремих людей для їх самостійної економічної реабілітації", - говориться в спеціальному повідомленні, опублікованому на закінчення зустрічі.

 

За матеріалами radiovaticana.org