//

Папа Римський і Рауль Кастро обговорили роль католицької церкви в житті кубинців

Зустріч Папи Римського Бенедикта XVI і кубинського лідера Рауля Кастро пройшла в "дуже сердечній і спокійній" атмосфері. Про це заявив  у вівторок ввечері офіційний представник Святого Престолу о.Федеріко Ломбарді, підкресливши, що між Святим Престолом і владою Куби існують "хороші відносини".

 

В ході бесіди, яка тривала понад 40 хвилин, сторони обговорювали теми, пов'язані з ситуацією в карибській країні і прагненням католицької церкви до більш широкої участі в житті суспільства. Зокрема, Кастро розповів понтифіку про становище кубинського народу, а глава Святого Престолу звернувся до співрозмовника з проханням оголосити Страсну П'ятницю вихідним днем.

 

По завершенні зустрічі відбувся традиційний обмін подарунками. Кубинський лідер передав понтифіку вирізаний з дерева образ Пречистої Діви Милосердної з Кобрі, а Папа Римський подарував йому копію "Географії" Птолемея на латині з картами XV-XVI століть, на одній з яких відображена Америка і острів Куба.

 

Федеріко Ломбарді зазначив, що 84-річний понтифік почувається "дуже добре", хоча вже почав відчувати втому від поїздки, яка почалася 23 березня.

 

Папа Римський Бенедикт XVI прибув в кубинську столицю з Сантьяго-де-Куба в вівторок близько полудня. Гавана стала його другою і заключної зупинкою в ході триденного апостольського візиту на острів. Сьогодні він відслужить месу на головній площі міста і через кілька годин вилетить до Риму.

 

За матеріалами www.tass-ural.ru