//

Святий Престіл закінчив візитацію Церкви в Ірландії

Святий Престіл закінчив апостольську візитацію єпархій, семінарії та монарших згромаджень в Ірландії. Вона проводилася у відповідності зі спеціальним повідомленням від 6 червня 2011 р. з метою "підтримати місцеву Церкву на шляху відновлення" після випадків сексуальних зловживань деяких священиків. У спеціальному повідомленні про результати візитації зазначається, що таким чином Святий Престіл ще раз висловлює свою підтримку жертвам злочинів, вчинених священиками і монахами. "Візитація дозволила оцінити труднощі недоліків, які вплинули на недостатнє розуміння і реакцію, в тому числі з боку єпископів та керівників монаших згромаджень, на моторошний феномен сексуального використання неповнолітніх", - говориться в документі. Відзначається і очевидність того факту, що "починаючи з 90-х років, зроблені рішучі кроки вперед, які привели до більшого усвідомлення проблеми і глибоких змін у способі її подолання".

 

Підкреслюється, що деякі прийняті заходи у боротьбі з подібними злочинами показали свою ефективність. Серед них: участь вірних і церковних структур в освітній роботі та превентивних діях; співпраця зі світською владою; постійне інформування Конгрегації віровчення про справи, які належать до її компетенції.

 

Крім того, в підсумковому документі візитації зазначається, що ведеться робота з повернення до виконання пастирської діяльності священиків, котрих звинуватили помилково, а також здійснюється контроль за священиками і монахами, котрі визнані винними у злочинах. Підкреслюється, що візитація семінарій дозволила оцінити роботу у підготовці майбутніх священиків.

 

За матеріалами radiovaticana.org