//

Апостольський Візитатор Владика Діонісій відвідав одну із перших заснованих парафій УГКЦ в Бразилії

Перебуваючи в Бразилії, Владика Діонісій (Ляхович), Aпостольський Візитатор для українців греко-католиків в Італії та Іспанії, в Хрестопоклонну неділю, 18 березня 2012 р., відвідав парафію УГКЦ в  колонії Іпіранґа, що на віддалі 40 км від Куритиби. Дана парафія є символом української імміграції та встановлення УГКЦ в Бразилії, адже була вона одна серед перших заснованих українських громад в згаданій країні.

 

Владика Діонісій очолив тут Архієрейську Божественну Літургію та зустрівся із вірними, що стало для усіх великою несподіванкою, оскільки візит відбувся без попередньої організації та повідомлення.

 

Будучи ще ректором Семінарії Святого Василія Великого у Куритибі (у другій половині 80 років минулого століття), Владика Діонісій упродовж кількох років був відповідальним за душпастирське служіння у цій громаді. «По сьогодні мешканці цієї вже малої громади тримаються своєї Церкви та українських звичаїв, а більшість розмовляє ще українською мовою», - розповів Владика Діонісій.

 

По завершенні Богослужіння Архієрей відвідав найстаршого мешканця колонії, родину п. Володимира Яніцького, а пізніше загостював до великої української родини п. Селса Тепновського.

 

У наступний четвер, 22 березня 2012 р., Владика Діонісій після трьохтижневого  перебування у Бразилії повертається до Рима.

 

Прес-служба УГКЦ в Італії