//

Зустріч австралійських англікан, що хочуть приєднатися до Церкви

Англікани з Австралії, котрі хочуть повернутися до лона Католицької Церкви, зустрілися в місцевості Коомера. На з'їзд прибув також делегат католицького єпископату Австралії у справах ординаріату, єпископ Пітер Елліот.

 

У зустрічі взяли участь миряни, священики, єпископи і особи, що належать до монаших згромаджень, що підлягають архиєпископові Кантербері, а також ті, що входять до спільноти традиціоналістів, яка вже раніше відключилася від Англіканської Спільноти. В процесі з'їзду учасники разом молилися і розмовляли на тему свого майбутнього в Церкві.

 

У зустрічі взяв також участь єпископ Пітер Елліот, котрий зі сторони австралійського католицького єпископату повинен допомагати в створенні ординаріату. Він сам є колишнім англіканцем. «Я був щиро зворушений свідченнями про особистий шлях до ординаріату» – написав єрарх в заяві для ЗМІ.

 

Наступна зустріч має відбутися 26 травня в м. Перт. Австралійські англікани хочуть скористатися спеціальною можливістю повернення до Католицької Церкви, яку їм надав Папа Бенедикт XVI в апостольській конституції „Anglicanorum coetibus”.

 

За матеріалами fronda.pl