//

Насильство проти християн Близького Сходу стає повсякденністю

Виконавче правління Ради Близькосхідних Церков скликає позачергове засідання з проблем християн в країнах Середнього і Ближнього Сходу. Питання єгипетських християн обговорювалося напередодні в Лівані на зустрічі предстоятелів Вірменської Апостольської, Маронітської, Ассірійської, Католицької, Євангелистської і Східних православних Церков.

 

Зустріч пройшла в резиденції Католікоса Великого Дому Килікійського (Вірменська Апостольська Церква) в Антіліасі (передмістя Бейруту). В ході зустрічі обговорили коло питань, пов'язаних з діяльністю Ради Близькосхідних Церков, зокрема про необхідність скликати позачергову зустріч виконавчого органу Ради, в рамках якої обговорюватиметься проблема утисків християн в Єгипті. Було підкреслено, що агресія проти християн зростає і в інших країнах Середнього і Ближнього Сходу, з чим необхідно боротися спільними зусиллями, передає "Благовіст" .

 

Позачергове засідання планується провести в найближчу суботу на Кіпрі. Крім того, було прийнято рішення прискорити підготовчий процес до чергової Конференції Ради Близькосхідних Церков. Обговорювалися також питання економічного і адміністративного характеру, повідомляє Департамент інформації і комунікації Килікійського Католікосата.

 

За матеріалами www.regions.ru