//

Католицька Церква намагається оживити свої зусилля у боротьбі з з мафією

Голова Папської ради з культури кардинал Джанфранко Равазі сказав в інтерв'ю Ватиканському радіо, що наприкінці березня в сицилійському Палермо відбудеться зустріч в рамках ініціативи «Двір поган», присвячена проблемі мафії. У заході, який пройде під девізом: «Культура творення права і мультикультурне суспільство», візьмуть участь і вірні, і невіруючі.

 

Кардинал Равазі наголосив, що вибір місця зустрічі вказує на те, що Католицька Церква намагається оживити свої зусилля у боротьбі з «всяким порушенням закону в країні». За словами єрарха, в боротьбі з мафією велике значення має релігійний і моральний вимір, про що свідчать церковні та культурні заходи в Палермо, столиці Сицилії.

 

Ідея таких зустрічей виникла з ініціативи Бенедикта XVI. У 2009 році Папа заявив, що Церкві потрібно щось на кшталт «Двору поган», який був у Єрусалимському Храмі: це найперший рівень наближення до Бога, для тих, хто Ним цікавиться». Перша зустріч «Двору поган» відбулася 2011 р. у Парижі, а потім в Бухаресті, Римі та Тірані.

 

За матеріалами: radiovaticana.org