//

Реколекції для батьків семінаристів

Протягом 9-11 березня у стінах Львівської Духовної Семінарії Святого Духа відбувалися реколекції для батьків семінаристів V-VІ курсів.

 

Згідно пропозиції отця-ректора Миколая Фредини, з початком цього року у Семінарії з'явилася нова традиція - реколекції та знайомство із Семінарією для батьків, що у своєму родинному колі плекають священиче покликання. Протягом декількох днів, батьки мають змогу ознайомитися із життям своїх синів у Семінарії, попробувати себе на їхньому місці, відчути їхнє життя ближче. Тому, їхнє перебування слідує розкладу, який є постійним для семінарійної спільноти, а це молитва, відвідування реколекційних наук, прийом їжі, зустрічі із духівниками та ректоратом. Таким чином, вони входять у життя своєї дитини, і пробують жити ним

 

Минулих вихідних реколекції проводилися для матерів. Цих же вихідних Львівська Духовна Семінарія приймала татів семінаристів. Їхнє перебування розпочалося у п'ятницю ввечері Молебнем до Пресвятої Богородиці. Напротязі трьох днів батьки мали змогу зустрітися із усіма отцями нашої Семінарії, які мали підготовлені для них науки на різні теми, що стосуються плекання священичого покликання у родині та сім'ї:

 

 

І конференція - "Сім'я - місце народження священичого покликання" (провадив о. Орест Демко, віце-ректор)

ІІ конференція - "Рідні, як співпрацівники у плеканні священичого покликання" (провадив о. Ігор Червінський, віце-ректор)

ІІІ конференція - "Молитва - як засіб пізнання і розуміння священичого покликання" (провадив о. Михайло Шкрібинець, префект)

ІV конференція - "Три виміри формування покликання: людський, християнський, священичий" (провадив о. Михайло Лесів, префект)

V конференція - "Формування апостолів на сторінках Нового Заповіту" (провадив о. Євген Станішевський, духівник)

VІ конференція - "Семінарія - інституція спільного життя та духовного зростання" (провадив о. Миколай Фредина, ректор)

 

Сподіваємося, що перебування татів у Семінарії стало для них відкриттям життя їхньої дитини, пізнанням нового та зростом у вірі та науці Христовій. Нехай же ці три дні стануть для них можливістю побачити свою дитину у іншому ракурсі, іншими очима.

 

Вихор Іван
Медіа-Центр ЛДС
Джерело: www.ugcc.lviv.ua