//

Глава англікан про реалізм контемпляції

Під час екуменічної Вечsрні в римській церкві св. Григорія Великого виступив також Архиєпископ Роуен Вільямс. Він згадав покровителя святині, а також, що занурення в сакраментальне життя Церкви вимагає контемпляції. Це допомагає краще сприймати одне одного як брати і сестри, а також "зростати разом як єдине, святе, соборне і апостольське Тіло". Англіканський примас зазначив, що контемпляція не є особливим витанням в небесах, але закоренілим в правді пошуком відповіді на Божий заклик, в поєднанні з неустанною духовною проникливістю.

 

"Останніми роками ми розвинули дуже складну, створену і підтримувану за допомогою жадібності систему нереальності, певний розділ економічної поведінки, в якій реальні потреби людей здаються майже повністю закритими, –заявив Архиєпископ Вільямс. – Нам відома нав’язлива культура реклами, яка намагається переконати нас у нереальних та перебільшених бажаннях. Ми всі, християни, включаючи пасторів, потребуємо дисципліни очищення нашого бачення і відновлення почуття істини нашого світу, навіть якщо це може викликати труднощі у більш чіткому пізнанні того, як люди страждають і як небагато ми можемо зробити для них нашою марною роботою".

 

Архиєпископ Вільямс також згадав визначення, яке вжив раніше Іван Павло II, а потім і духовний глава англікан Архиєпископ Роберт Рунці щодо єдності Церкви: "певна, хоча й недосконала". Він висловив сподівання, що контемпляція істини Христового Хреста допоможе всім краще свідчити про віру.

 

За матеріалами: Radio Watykańskie