//

Нова євангелізація починається зі сповідальні, – Папа Бенедикт XVI до молодих сповідників

Сьогодні, 9 березня, Бенедикт XVI зустрівся з учасниками семінару для молодих сповідників, який відбувається у Римі з ініціативи Апостольської Пенітенціарної Служби.

 

Папа звернув увагу на те, що місія священика – за прикладом Христа поєднувати проповідування і діяльність, «слова» і «таїнства».

 

Святіший Отець зазначив, що сповідь також є шляхом для нової євангелізації, успіх якої залежить від святості сповідників Христа. «Те, що між таїнством сповіді та святістю існує близький зв'язок свідчать всі святі в історії», – сказав Папа.

 

Говорячи про важливість сповіді для свідчення віри, Бенедикт XVI підкреслив, що «тільки той, хто дозволив себе глибоко змінити за допомогою благодаті Божої, може нести в собі, і таким чином проповідувати, новину Євангелія». «Нова євангелізація повинна познайомити людину з істинним обличчям Христа», – сказав Папа.

 

Крім того, Святіший Отець зазначив, що таїнство сповіді сприяє «відкриттю сердець», що дозволяє Богу ввійти у внутрішній світ людини. «Упевненість в тому, що Він близько і в своєму милосерді чекає людей, навіть грішників, щоб залікувати їхні рани через сповідь, є надією для світу», – сказав Бенедикт XVI.

 

Звертаючись до священиків, Папа нагадав, що вони мають можливість бути інструментами зустрічі людини з Богом і багато хто буде звертатися до них з глибоким бажанням зміни, милосердя і віддання до рук Христа. Він закликав сповідників допомогти людям прийняти Ісуса і відкритися на його присутність, «здатну змінити, просвітити кожну темноту і відкрити завжди нові перспективи». «Нова євангелізація починається зі сповідальні»,– сказав Папа.

 

За матеріалами:  radiovaticana.org