//

Лефевристи закликають не платити церковний податок

Братство Св. Пія Х закликає німців не платити церковний податок, а передавати ці гроші на «ті справи, які залишились вірними Традиції Церкви». Вони також опублікували формуляр, з допомогою якого можна засвідчити державі свій вихід з Церкви.


«Йдеться виключно про Церкву, як суб’єкт публічного права. Значна частина тих грошей використовується для оплати тих організацій, які руйнують основи Церкви»,– зазначено у зверненні лефевристів.


Думки стосовно державного виходу з Церкви розділились. Папська Рада інтерпретації законодавчих текстів у 2006 році оголосила, що внесення формулярів, які підтверджують вихід із церковної спільноти не є достатнім приводом для екскомуніки. «Зараз ми обговорюємо це питання з Римом»,– зазначив глава Конференції католицьких єпископів Німеччини, Архиєпископ Роберт Цолліч.


Слід зазначити, що церковний податок становить 8-9 відсотків від доходу, його зобов’язані платити в т.ч. католики, православні та євреї. Особа може відмовитись платити податок на Церкву, якщо складе на руки державного представника заяву про вихід з Церкви. На даний час дохід із збору церковного податку становить близько 2/3 доходу Церкви.


За матеріалами wiara.pl