//

Група підтримки для тих, хто перебуває у скорботі

Український Католицький Університет пропонує групу підтримки для всіх, хто втратили близьких. Ця група взаємодопомоги поєднує у собі принципи психологічної та духовної підтримки. Кожен з учасників матиме можливість поділитися та бути почутим, отримати емоційну підтримку від  учасників групи та підтримати інших.

 

Зустрічі проводитиме отець диякон Михайло Кушнір, випускник Львівської Духовної Семінарії, студент школи психологічного консультування Українського Католицького Університету. Зібрання відбуватимуться в Українському Католицькому Університеті, за адресою вул. Свєнціцького 17, кімната 105. Зустрічі проходитимуть щопонеділка починаючи з 5.03.2012. о 18:30.

 

Втрата когось або чогось, важливого є болісною. Після значної втрати можна відчути цілий діапазон складних та дивуючих переживань, наприклад шок та почуття провини. Інколи можна почуватися так, що печаль ніколи не перейде. Скорбота – це нормальна реакція на втрату, це емоційне страждання, яке відчувається коли того, кого ми любимо, вже більше немає поруч. Чим більш вагомою є втрата тим більш інтенсивною є скорбота.

 

Кожна людина переживає скорботу по-різному. Скорбота є особистим та індивідуальним переживанням для кожного. Як особапереживає скорботу залежить від багатьох факторів, у тому числі особистості та стилю подолання перешкод,  життєвого досвіду, віри та характеру втрати. Скорбота це зазвичай тривалий процес. Зцілення відбувається поступово; цей процес неможливо прискорити. Не існує нормального проміжку часу для повноцінного переживання жалоби. Деякі люди починають відчувати покращення через декілька тижнів або місяців. Для інших, процес скорботи вимірюється роками. Незважаючи на те, як виглядає процес жалоби, важливо бути терплячими до себе і дозволити цьому процесові розвиватися природнім чином.


Повідомив о.- диякон Михайло Кушнір

Джерело: www.ugcc.lviv.ua