//

Великий піст вірні Сихова розпочинають із запису в «Золоту книгу тверезості»

27 лютого 2012 р. Б., вже вкотре у храмі Різдва Пресвятої Богородиці (Львів, пл. Йоана-Павла ІІ), всі, хто не байдужий до долі рідних, друзів, знайомих, які є залежні від алкоголю, склали присягу відречення від алкоголю вписуючись до “Золотої Книги Тверезості” на час Великого Посту.

 

Ця присяга зобов’язує до відмови від вживання, купування, виставляння на стіл, дарування будь-якого виду алкоголю, а також до молитви впродовж того часу за дану особу. Така форма відречення від алкоголю є також доброю нагодою, щоб послужити ближньому, допомігши йому віднайти дорогу до Бога через шлях покаяння.

 

«Пияцтво – це демон, якого, добровільно запрошують і задля насолод пригрівають в душі. Воно – мати зла, ворог доброчесности. Мужнього воно перетворює на боягуза, скромного робить розпусним, нищить праведність і відбирає розум. Як вода гасить вогонь, так і надмір вина притуплює розумові здібності». ( Василій Валикий, Гомілії, Про п’яниць, с. 193).

 

Тож нехай Великий Піст стане початком оздоровлення духовного і тілесного осіб, які не здатні вийти із хвороби пияцтва, нехай Господь дарує силу усім, хто хоче підставити своє плече допомоги і витривати у цей час у молитві, любові та терпінні.

Повідомив о. Юрій Дрізд,
Голова підкомісії «За тверезість життя» Львівської Архиєпархії

Джерело: www.ugcc.lviv.ua