//

Душпастирі УГКЦ в Італії говорили про Нову Євангелізацію

Понад 50 священиків УГКЦ, які душпастирюють серед українських іммігрантів в Італії під проводом Преосвященного Владики Діонісія (Ляховича), Апостольського Візитатора, та о. Марка Ярослава Семегена, Пасторального координатора, 2-3 рази в році відбувають загальні збори для обговорення та планування душпастирської діяльності УГКЦ в зазначеній країні. Починаючи з цього року, для ефективнішого налагодження душпастирських програм відповідно до потреб окремих регіонів, було прийняте рішення проводити також додаткові регіональні збори, які було заплановано на 20 лютого для північного регіону у м. Брешії, 21 лютого для центрального регіону у м. Флоренції та 22 лютого для південного регіону у м. Помпеї.


Збори душпастирів УГКЦ у північно-італійському регіоні

 

В понеділок, 20 лютого 2012 р., о год. 11.00 у м. Брешії Апостольський  Візитатор Владика Діонісій (Ляхович) відкрив регіональні збори для душпастирів УГКЦ північно-італійського регіону. На початку зборів Апостольський Візитатор представив присутнім нову книжку кардинала Вальтера Каспера, Президента-емерита Папської Ради сприяння єдності християн, «Католицька церква. Сутність - Реальність – Місія», яка нещодавно вийшла в світ у видавництві «Queriniana» у м. Брешії, у якому проходили збори душпастирів УГКЦ.

 

«Виходячи з власного досвіду і передаючи власні свідчення, у цій новій книзі кардинал Каспер увінчав багаторічний проект, якому передували  численні монографії, присвячені Христології і вченню про Бога. У світлі вчення II Ватиканського Собору автор розвиває три групи питань: сутність Церкви, її реальність та її місія в наш час. Що ж до останнього, то нова євангелізація у Церкві  може брати початок від духовної віднови та особистого навернення (пор. ст. 54)», -  наголосив Владика Діонісій.

 

Відштовхуючись від зацитованого тексту, Апостольський Візитатор зосередив увагу присутніх на сутність Нової євангелізації, особливо наголошуючи на тому, що для цього необхідно одягнутися радикально у Христа і йти шляхом покаяння та боротьби з вічними спокусами багатства, влади і слави. На противагу цьому необхідно прийняти програму Ісуса Христа, тобто ділення хліба, і діленням собою, служінням, слуханням Бога і відчуттям та конкретними відповідями на потреби ближніх. Ця програма Христа збігається і завершується у Таїнстві Євхаристії, що є осередком церковного життя і єднання неба із землею.

 

У зборах взяли участь священики північно-італійського регіону: о. Василь Марчук, о. Василь Філяк, о. Августин Баб’як ,о. Методій Любезний о. Василь Кишенюк, о. Олексій Саранчук, о. Андрій Твердохліб, о. Олександр Лісовський, о. Олександр Сапунко, о. Олександер Товт, о. Віталій Тарасенко, о. Віктор Чуляк, о. Василь Марчук, о. Андрій Кушнір, о. Михайло Хром’янчук, о. Ігор Голинський, о. Іван Чверенчук.

 

У другій половині дня проведення зборів продовжив Пасторальний Координатор о. Марко Ярослав Семеген, який доповів зокрема про стратегію УГКЦ щодо втілення програми, що її затвердив Синод єпископів нашої Церкви, під назвою «Жива парафія – місце зустрічі з живим Христом». Після цього відбулося обговорення душпастирсько-організаційних заходів УГКЦ в північно-італійському регіоні.

 

Прес-служба УГКЦ в Італії