//

Американський політик-баптист: «Тепер ми всі – католики»

У Сполучених Штатах Америки оглядачі спостерігають незвичну єдність між католиками і протестантами в наслідок спроб президента Барака Обами запровадити законодавство, що змушуватиме релігійні установи покривати страхові виплати своїх працівників на стерилізацію, контрацепцію та абортативні засоби.


Такий жест єдності висловив днями колишній губернатор штату Арканзас, член Республіканської партії, кандидат на пост президента США у 2008 році, ведучий телеканалу Fox News, пастор Церкви південних баптистів та президент Союзу баптистів Арканзасу Майк Хакабі. На Конференції консервативних політичних дій, що проходила 10 лютого, він заявив: «Тепер ми всі – католики».


Як повідомила агенція LifeSiteNews, перед учасниками конференції пан Хакабі відкрито подякував президенту Обамі: «Пане президенте, Вам вдалося зробити більше, ніж будь-якій особі з Республіканської партії, ніж будь-якому кандидату, щоб об’єднати цю партію, щоб спонукати її до дії, що відбулося в результаті Вашого нападу на релігійну свободу і нападу на особистість кожного громадянина Америки».


«Я чітко пам’ятаю, як Джон Ф.Кеннеді сказав фразу: «Тепер я – берлінець». Отож тепер, завдяки президенту Обамі, ми всі – католики»,– сказав п. Хакабі.


Довідка Вікіпедії:


«Я — берлінець» (нім. Ich bin ein Berliner) — фраза, вимовлена  американським президентом Джоном Кеннеді 26 червня 1963 р. під час урочистої промови біля Берлінської стіни, яка стала пізніше історичною, у тодішньому Західному Берліні. Промова була висловлена під час урочистих святкувань 15-х роковин рятівного для населення Берліну повітряного мосту з ФРН та зламу сталінської голодоморної блокади Західного Берліну в липні 1948—травні 1949:


«Дві тисячі років тому найбільше пишались тим, що хтось був мешканцем Риму (Я – римлянин; civis Romanus sum). Сьогодні, у вільному світі, найбільше пишатись треба тим, що хтось є берлінцем!.. Всі вільні люди, де б вони не жили, є мешканцями Берліну, і тому, як вільна людина, я гордо заявляю: Ich bin ein Berliner! (Я – берлінець!)»