//

Бенедикт XVI: культура, насичена вірою, веде до істинної гуманізації

16 лютого Бенедикт XVI зустрівся з учасниками симпозіуму єпископів Африки і Європи на тему "Євангелізація сьогодні: суспільство і пастирське співробітництво між Африкою та Європою", який 13-17 лютого триває в Римі. Звертаючись до присутніх у Климентинському Залі Апостольського Палацу у Ватикані єрархів, Понтифік зазначив, що перед ними стоять спільні складні завдання, пов'язані з байдужістю до релігії, існуванням секуляризованого оточення, ворожого до християнської віри, гедонізмом, який вплинув на кризу моральних цінностей у повсякденному житті.


Крім того, Папа звернув увагу на соціальні проблеми, причиною яких є поширення порнографії та проституція. Святіший Отець зазначив, що ці завдання повинні стати джерелом для відновлення пастирської діяльності. "В африканському і європейському суспільствах існує чимало добрих сил, багато з яких керують парафіяльним життям і відрізняються особистою святістю і апостольською діяльністю. Я хочу, щоб з вашою допомогою вони могли стати справжніми живими осередками нової євангелізації ", - сказав Папа.


Понтифік закликав єпископів звернути особливу увагу на проблеми сім'ї. «У сім'ї, в якій зберігаються традиції, звичаї, обряди, пройняті вірою, є сприятливий ґрунт для розвитку покликань», - сказав Бенедикт XVI. Крім того, Святіший Отець зазначив, що сім'я є дуже важливою для виховання молоді. "Європа і Африка потребують щирих молодих людей, які будуть здатні відповідально дбати про майбутнє", - зазначив Папа.


Він звернув увагу на те, що у вихованні нового покоління важливу роль відіграє культурний вимір. Папа пригадав, що Церква сприяє розвитку справжніх форм культур, яким дається багатство Слова Божого і благодаті, що походить від Пасхальної таємниці Христа. "Церква поважає кожне відкриття істини, бо всяка істина походить від Бога, але також знає, що погляд, звернений на Христа, відкриває розум і серце людини на Першу Істину, якою є Бог. Таким чином культура, насичена вірою, веде до істинної гуманізації, в той час, як фальшиві культури ведуть до дегуманізації: в Європі і Азії ми маємо сумні приклади цього ", - підкреслив Бенедикт XVI.

 

За матеріалами radiovaticana.org