//

Ректора Папського університету в Перу викликали до Ватикану

Ректора Папського університету в Перу викликали до Ватикану, щоб обговорити підсумки недавньої апостольської візитації у цьому навчальному закладі, у зв’язку з відмовою привести статут університету у відповідність до Церковних норм. Апостольський нунцій в Перу оголосив, що Маршал Рубіо зустрінеться з кардиналом Держсекретарем Тарчізіо Бертоне 21 лютого. Під час зустрічі обговорять підсумки візитації, яку проводив у грудні 2011 р. кардинал Петер Ердо з Будапешта,  глава Ради єпископських конференцій Європи.

 

Як повідомило Радіо Ватикану, у 2010 р. Конституційний суд Перу визнав право Архиєпископа Ліми входити до складу ради директорів університету, але адміністрація навчального закладу не виконала цього рішення. 23 вересня 2011 рада університету, очолена Рубіо проголосувала за відмову виконати директиву Святого Престолу про зміну статутів відповідно до норм Церкви. Таке рішення ставить під загрозу статус університету як "папського". Представники адміністрації також не погодилися визнати право Архиєпископа Ліми обирати ректора університету з числа трьох кандидатів, запропонованих радою університету.

 

Кардинал Ердо, як апостольський візитатор, прибув до Ліми в грудні 2011 р. і зустрівся з керівництвом університету, Архиєпископом Ліми та іншими задіяними у справі особами. Єрарх прийшов до висновку, що декотрі особи з адміністрації помилково вважають постанови Святого Престолу "необов'язковими" для університету, в результаті чого сталася криза.