//

Ватиканський підручник на тему презервативів

У Ватикані оголосили, що готується до випуску пастирський підручник на тему використання презервативів, а також пояснили, що він ніщо не змінює в науці Церкви у цій справі. Підкреслено, що публікація має стосуватися виключно "пастирського аспекту цієї проблематики".

 

На прес-конференції у Ватикані, напередодні Всесвітнього Дня Хворого, що відзначається 11 лютого, представник Папської Ради душпастирської опіки працівників охорони здоров'я пояснив, що підручник буде виданий за кілька місяців.

 

Водночас він нагадав, що чітку позицію по відношенню до питання презервативів висловила 21 грудня минулого року Конгрегація Науки Віри. У виданій тоді ноті вона роз’яснила ті неясності, що виникли після висловлювання Бенедикта XVI в книзі-інтерв'ю.

 

Інтерпретувавши слова Папи, конгрегація оголосила: "Думка, що із слів Бенедикта XVI можна зробити висновок, що в деяких випадках допускається використання презерватива з метою уникання небажаної вагітності, є цілком невиправдана і не відповідає ані його словам, ані його мисленню".

 

"Якщо хтось, практикуючи проституцію і будучи зараженим вірусом ВІЛ, старається зменшити небезпеку зараження шляхом застосування презерватива, то це може вважатися першим кроком в пошані життя інших, хоч зло проституції залишається у всій своїй серйозності. Ця оцінка відповідає позиції, якої богословсько-моральна традиція Церкви дотримувалася в минулому" - підкреслила ватиканська установа.

 

За матеріалами info.wiara.pl