//

У важкі хвилини мексиканці чекають на Папу

Мексиканцям достатньо, щоб Бенедикт XVI показав свою солідарність з ними, страждаючими через війну з організованою злочинністю, – говорить посол країни при Святому Престолі.

 

Федеріко Лінг Альтамірано запевнив, що для мексиканців буде важлива вже сама присутність Святішого Отця серед них, повідомляє wiara.pl. Країна, що нині займає друге місце за кількістю католиків, особливо потребує підтримки свого пастиря. Президент Феліпе Кальдерон оголосив війну організованій злочинності та наркокартелям у Мексиці, й від цього вже постраждала велика кількість людей – і не лише злочинців.

 

"Одначе, злочинці також мають свої сім'ї, дружин і дітей, які страждають від втрати близьких, – говорить посол Мексики при Апостольській Столиці. – Для цих осиротілих сімей присутність Папи Бенедикта XVI буде дуже важливою".

 

Федеріко Лінг Альтамірано зауважив, що візит до Мексики та Куби може також трохи змінити образ Святішого Отця. "Нині Папу-німця сприймають як консервативного, якому ніби не дуже близька Марійна побожність, що твердо закорінена у Мексиці. Ця подорож може спростувати цей стереотип", – сказав посол.