//

Єпископ столиці Сомалі шукає допомоги в ООН

Міжнародна спільнота має допомогти Сомалі відновити "функціональну владу" після 21 років анархії в цій африканській країні.


Як повідомляє Радіо Ватикану, до цього закликав 30 січня в інтерв'ю американському католицькому агентству CNS Апостольський адміністратор Могадішо. Єпископ Джорджіо Бертен,  який є також єпископом Джібуті, відправився до США на запрошення Карітасу, а також для того, щоб зустрітися у Нью-Йорку з високопоставленими представниками ООН.


Апостольський адміністратор столиці Сомалі заявив, що католики постійно присутні та допомагають у цій країні, де понад 98 % населення складають мусульмани. Він згадав про велику кількість людей, що належали до Церкви іі з цієї причини були знищені. Одним із них був останній єпископ Могадішо, єпископ П'єтро Сальваторе Коломбо, якого вбили 20 років тому, в 1989 році. Потім цю посаду обійняв Єпископ Бертен, який вже упродовж 10 років є водночас і ординарієм Джібуті .


Єпископ говорив також про досі актуальну проблему сомалійських піратів в Індійському океані. Він сказав, що вирішити проблему неможливо лише на морі, її потрібно розв’язувати також на суші. Міжнародна спільнота має підходити до цієї проблеми не лише з військового, а й гуманітарного та політичного боку.