//

Найближчі два місяці на Бенедикта XVI чекає напружена програма

Прес-служба Святого Престолу опублікувала план заходів та літургійних богослужінь, в яких візьме участь Бенедикт XVI впродовж найближчих двох місяців.

Відповідно до повідомлень Радіо Ватикану, 2 лютого, у свято Стрітення Господнього, Понтифік очолить вечірню молитву, яка пройде в Базиліці св. Петра у присутності членів інститутів богопосвяченого життя і товариств апостольського життя. 18 лютого, в Сикстинській каплиці у Ватикані Папа візьме участь в консисторії, під час якої вручить кардинальські титули 22 новим кардиналам, а на наступний день, у Свято базиліки св. Петра, спільно з ними Папа відслужить св. Літургію. Крім того, Святіший Отець візьме участь у великопосних реколекціях, які пройдуть у Ватикані з 26 лютого до 3 березня. У Неділю, 4 березня Понтифік відвідає римську парафію св. Івана Баттиста Сальського, а 10 березня базиліку св. Григорія, де прийме участь у молитві з нагоди візиту Архиєпископа Кентерберійського.


23-29 березня відбудеться Апостольська подорож Папи до Мексики і Куби.


1 квітня, у Вербну неділю, Бенедикт XVI очолить св. Літургію і процесію, яка відбудеться на площі св. Петра.
Під час Пасхального Тридення, 5 квітня Понтифік очолить св. Літургію. Увечері у Великий Четвер Папа буде служити св. Літургію Вечері Господньої, яка відбудеться в базиліці св. Івана на Латерані. На наступний день Святіший Отець проведе Хресну ходу, яка традиційно пройде в римському Колізеї. 7 квітня Папа очолить Пасхальну Літургію, яка розпочнеться о 21.00 у Ватиканській базиліці.


У Великодню неділю, 8 квітня, Бенедикт XVI буде служити урочисту св. Літургію на площі св. Петра. Після закінчення, о 12.00 Святіший Отець, з центральної лоджії базиліки св. Петра уділить традиційне урочисте благословення "Urbi et orbi" ("Місту і світу"), перед яким звернеться до вірних багатьма мовами.