//

Американський єрарх: кожен дасть звіт з довіреної йому свободи

22 січня в Джорджтаунському університеті в США пройшла ХІІІ конференція пам'яті кардинала О'Коннора, присвячена проблемам захисту життя. У центрі уваги багатьох експертів, учених, католицьких активістів а також єрархів Церкви була висока кількість вбивств ненароджених дітей з особливостями розвитку.

 

За статистичними даними в США забивається 80% ненароджених дітей з синдромом Дауна, який виявляється завдяки принатальній діагностиці. На форумі з доповіддю виступив Архиєпископ Філадельфійський Чарльз Чапут, який підкреслив, що, на жаль, з боку медичних працівників зростає тенденція підкреслення труднощів пов'язаних з наявністю в дитини синдрому Дауна.

 

"Батьки і лікарі повинні бути реалістами щодо труднощів, які несе з собою турбота про дитину з особливостями розвитку. Ці труднощі включають в себе також певний ступінь страждань. Однак, вони повинні також бачити потенціал і красу таких дітей, а також пам'ятати, що жодна людина не є досконалою ", - сказав Архиєпископ Чапут. Єрарх зазначив, що "приймаючи таку дитину, батьки роблять вибір між любов'ю і нелюбов'ю, сміливістю і боягузтвом, довірою і страхом". "Цей вибір необхідно приймати як на індивідуальному рівні, так і на громадському", - сказав Архиєпископ і підкреслив, що кожна людина "повинна буде дати звіт з того, яким чином вона використовувала свою свободу".

 

Американський єрарх зазначив, що без фундаменту віри і моральних цінностей Америка стає "чужою і ворожою" її первісному ідеалові. Це загроза, на думку Архиєпископа Чапута, яскраво проявляється у відношенні до бідних, хворих і людей з особливостями розвитку. Єрарх високо оцінив роботу людей і організацій, що займаються сприяння захисту життя і говорять про те, що люди з особливостями розвитку "вчать нас більш безкорисній любові".

 

За матеріалами: radiovaticana.org