//

Тижневий огляд: життя УГКЦ (15-21 січня)

В неділю, 15 січня 2012 р.

Глава Української Греко-Католицької Церкви Блаженніший Святослав (Шевчук)  взяв участь у фестивалі «Різдвяна коляда» у м. Черкаси.

 

Преосвященний владика Діонісій (Ляхович), Апостольський Візитатор, прибув з душпастирським візитом до південно-італійського міста Кастел Волтурно, яке належить до Архидієцезії Капуа, її очолює архиєпископ Шеттіно Бруно, координатор душпастирства іммігрантів при Єпископській конференції Італії.

 

Владика Йосиф (Мілян), Єпископ-помічник Київської Архиєпархії УГКЦ, відвідав Парафію Покрови Пресвятої Богородиці УГКЦ м. Вінниці, щоб поставити на уряд адміністратора парафії – о. Григорія Рогацького та помічника о. Теодосія Савчука, які складатимуть нову монашу спільноту Отців Згромадження Воплоченого Слова.

 

На 55-й сесії Синоду Єпископів Києво–Галицького Верховного Архиєпископства УГКЦ, яка відбулася 26 – 27 грудня 2011 року в Брюховичах, що на Львівщині, були прийняті Постанови, котрі набрали чинності 16 січня 2012 року. Вони стосуються концепції проведення Року мирянина в УГКЦ, опрацювання плану заходів такого відзначення Комісією у справах мирян УГКЦ, а також затвердженого плану проведення Євхаристійного тижня з нагоди Року Святих Таїнств у контексті підготовки до святкування 1025-річчя Хрещення Русі-України.

 

18 січня 2012 року, у навечір'я Богоявлення, Блаженніший Святослав (Шевчук) розділив святвечірню трапезу із підопічними БФ «Карітас Київ», – повідомляє о. Роман Сиротич, директор БФ «Карітас Київ». Учасниками Святої вечері були близько 70 осіб, серед яких діти вулиці, діти із кризових та малозабезпечених сімей, діти-інваліди та потребуючі діти.

 

В цей час Високопреосвященний Архиєпископ і Митрополит Львівський владика Ігор очолив Чин великого водосвяття в Архикатедральному Соборі Святого Юрія у Львові  в день навечір’я Господнього Богоявління.

 

19 січня в Києві, у Патріаршому соборі Воскресіння Христового, що на лівому березі Дніпра, на свято Богоявлення Предстоятель Української Греко-Католицької Церкви Блаженніший Святослав (Шевчук) очолив Архиєрейську Божественну Літургію.

 

А у Львові в Архикатедральному храмі Святого Юрія владика Ігор (Возняк) очолив святкову Архиєрейську Божественну Літургію.

 

У Тернополі на Співочому полі Архиєписком і Митрополит Тернопільсько-Зборівський владика Василій Семенюк здійснив Чин Великого Водосвяття у присутності священиків та вірних Тернопільського (Східного) деканату.

 

Преосвященний Владика Тарас Сеньків, Апостольський Адміністратор Стрийської єпархії, відслужив Архиєрейську Божественну Літургію у Катедральному храмі Успіння Пресвятої Богородиці та здійснив йорданське освячення води на місцевій річці Стрий.

 

Цього ж дня з каплиці Благовіщення Радіо Ватикану у прямому ефірі транслювалось богослуження з нагоди празника Богоявлення Господнього за юліянським календарем, яке очолював Високопреосвященніший владика Циріл Васіль, ТІ, Секретар Конгрегації для Східних Церков

 

Блаженніший Святослав (Шевчук), Глава УГКЦ, у Києві для священиків та катехитів Київської архиєпархії презентував Катехизм УГКЦ «Христос – наша Пасха». Згаданий захід відбувся 21 січня у Міжнародному виставкому центрі біля Патріаршого собору Воскресіння Христового.

 

А також:
Різдвяний вертеп, який встановлено у церкві святого апостола Петра у Тернополі, щоденно приходять побачити сотні відвідувачів. Шопку, що має 18 метрів у висоту та 28 - у ширину, спорудили отці-францишкани, щоб відобразити подію Вифлеємської ночі, коли народився Ісус Христос. Це найбільша шопка в Україні.

У 2011 році Підкомісія УГКЦ «За тверезість життя» започаткувала 75 Золотих книг тверезості. Завдяки їх поширенню, все більше християн зацікавлюються чеснотою тверезості. Так протягом 2011 року в книги було внесено 8033 присяги.

Бюро УГКЦ з питань екології видало Екологічний християнський календар на 2012 р. Календарі можна замовити через форму зворотнього зв’язку на сайті.

Слово Архиєпископа і Митрополита Львівського на празник Богоявлення ГНІХ

 

Анонси:
З благословення високопреосвященного владики Ігоря Возьняка – архиєпископа і митрополита Львівського щонеділі о 15.00 год. у гарнізонному храмі святих апостолів Петра і Павла служиться свята Літургія на англійській мові (Byzantine Devine Liturgy in English)

Реколекційний центр Сестер Служебниць в м. Надвірна, Івано-Франківської області запрошує дівчат віком від 16 років і старших, на реколекції «Дозволь себе віднайти…», які відбудуться 08-11 березня та 22 -25 березня 2012 року.

За благословенням Преосвященного владики Венедикта, Єпископа-помічника Львівської архиєпархії, Комісія з питань євангелізації Львівської Архиєпархії започаткувала Школу Духовності та Євангелізації Львівської Архиєпархії.
В цій школі можуть взяти участь усі бажаючі, незалежно від віку, які прагнуть глибше пізнати Євангелію Ісуса Христа, бажають духовно зростати, хочуть здобути та систематизувати вже набуті богословські знання.

 

Глава УГКЦ протягом вересня 2012 року перебуватиме в Канаді. Предстоятель Церкви візьме участь у Синоді Єпископів УГКЦ у Вінніпезі, де проходитимуть святкування сторіччя блаженного священномученика Микити (Будки), першого єпископа УГКЦ Канади, а також відвідає з пастирським візитом інші єпархії Канади.