//

Викрадачі двох священиків зажадали викупу за їхнє звільнення

"Двох священиків утримують недалеко від міста Вадакона, на кордоні між Північним і Південним Суданом. Ми попросили владу в Джуба (Південний Судан) не втручатися, щоб не ставити під загрозу життя заручників",– говорять представники Архиєпископства в Хартумі, оновлюючи інформацію про ситуацію двох священиків, о. Йозефа Maквея та о. Сильвестра Moгга, яких викрали 15 січня на парафії св. Жозефіни Бахіти в Рабаці, 260 км на південь від Хартума.
"Викрадачі зажадали велику суму за звільнення двох священиків – 500 000 суданських фунтів, тривають перемовини", продовжили представники Архиєпископства.


"Учора в нас відбулася зустріч з кардиналом Габріелем Зубейром Вако, Архиєпископом Хартума, щоб спробувати оцінити факти. Він хоче вирішити ситуацію, не створюючи прецедентів, які заохочуватимуть інших викрадати священиків. За ситуацією спостерігає Нунцій та Комісія з прав людини", – розповіли представники Архиєпископства. В області є вже кілька викрадень людей, які здійснювали задля викупу по телефону. Про це повідомляє агенція Fides.