//

Бенедикт ХVI зустрівся зі студентами та викладачами римського колегіуму «Капраніка»

20 січня Бенедикт ХVI прийняв на аудієнції студентів і викладачів римського колегіуму «Капраніка». У своїй промові Святіший Отець закликав присутніх брати приклад зі своєї небесної покровительки св. Агнеси, яка жила для Христа, з Христом і у Христі, повністю жертвуючи своє життя потребам свого часу.


Як інформує Радіо Ватикану, Папа зазначив, що підготовка до священства у своїй основі мусить мати інтенсивні відносини з Богом як на особистому, так і суспільному рівнях. «Підготовка до священичого життя включає бажання зростання в святості, чіткого sensus Ecclesiae і відкритість на братів без виключень і розділень. Частиною шляху священика до святості є вибір служіння». Святіший Отець зауважив, що з Божою допомогою інтелект, справжня і сильна особиста культура, як результат відданого і постійного навчання, молодого священика допоможе асимілювати синтез віри і розуму, властивий для християнства.

 

Папа закликав семінаристів пізнавати глибокий сенс історії і традиції Церкви. Бенедикт ХVI підкреслив, що учні колегіуму живуть в особливій близькості до Наступника св. Петра, що може допомогти їм зрозуміти універсальний вимір Церкви та Її бажання донести Євангеліє до всіх народів. Святіший Отець закликав присутніх бути близькими кожній людині, яку зустрінуть під час свого служіння.


«Церква багато чекає від молодих священиків у справі євангелізації, особливо нової євангелізації», – сказав Папа на закінчення своєї зустрічі зі студентами та викладачами римського колегіуму «Капраніка».