//

Християнські ЗМІ Пакистану побоюються нових жертв

Християнські журналісти Пакистану висловили побоювання про власну безпеку після того, як на початку цього тижня було вбито репортера. Позаштатний кореспондент «Голосу Америки», Мукаррам Хан Аатіф, був застрелений під час нападу, коли 17 січня до мечеті в місті Шабкадар ввійшли озброєні в масках та відкрили вогонь. Відповідальність за цю атаку взяли на себе таліби.

 

«Постійний страх перед угрупуванням «Талібан», вбивства журналістів, листи з погрозами церквам значно ускладнюють нашу роботу», - розповів для ucanews.com редактор єпархіального інформаційного бюлетеня, який говорив на умовах анонімності.

 

Техрік-е-Талібан взяли на себе відповідальність за вбивство Аатіфа. Вони також додали, що погрожували йому розправою, якщо він не припинить поширювати «пропаганду» щодо угрупування в міжнародній пресі. Пакистанська Комісія з прав людини засудила це вбивство у заяві для преси, опублікованому вчора. «Те, що Пакистан є небезпечним місцем для журналістів ні для кого не новина, адже наша країна була названа найнебезпечнішою країною для медіа ще кілька років тому», йдеться у заяві. «Щонайменше 17 журналістів було вбито у 2011 році лише в Пакистані».

 

Католицький інформаційний відділ обмежив свої публікації з огляду на нещодавнє вбивство журналіста. «Ми перестали публікувати політичні статті чи аналізи сучасної ситуації. Наша увага більше спрямована на поширення євангельських цінностей та гармонії», - розповів Банарас Хан, редактор щомісячного видання «Shaloom» єпархії Равалпінді. Він також додав, що кількість підписників цього видання, порівняно з кількома роками, зменшилась на половину, з огляду на безпеку та фінансові проблеми.

 

Капуцин отець Морріс Джалал, заступник директора єдиного пакистанського католицького каналу сказав, що влада «непрямо» зупиняла передачу новин про переслідування християн уже кілька разів. «Нашу трансляцію і раніше було призупинено на три дні для прикриття вбивства міністра з питань національних меншин. Кабельні оператори відмовлялися передавати такі передачі, боячись закриття».

 

Міжнародний інститут преси нещодавно назвав Пакистан 4-им найнебезпечнішим місцем для журналістів.