//

У Нігерії нові жертви секти Боко Харам

Чергові три терористичних напади, під час яких загинуло щонайменше семеро людей, організували члени радикальної мусульманської секти Боко Харам в Нігерії. Деякі з загиблих були військовими, що відповідали за безпеку християн в районах, де переважають мусульмани. Від січня в цих провінціях президент Нігерії оголосив надзвичайний стан.


Поки що боротьба з ісламським тероризмом потерпає невдачі. Хоча нігерійські поліцейські оголосили про арешт осіб, які вчинили напад на Різдво Христове на церкву св. Терези  в Mадаллі, де в наслідок вибуху бомби загинули 38 католиків. Але сьогодні прихильникам  Боко Харам вдалося врятуватися від рук федерального ескорту поліції, повідомляє radiovaticana.org.

 

Поразка служби безпеки Нігерії привела до виникнення нових побоювань у послідовників Христа перед безпорадністю держави щодо африканських талібів, яких підтримує міжнародна мережа Аль-Каїда. Нігерійська влада не здається. Сьогодні оголошено про арешт в Майдугурі, на північному сході країни, шістьох лідерів Боко Харам. Під час акції солдати виявили кілька саморобних бомб.