//

Архиєпископ Вюрл: без нової євангелізації були втрачені два покоління американців

Триває візит "ad limina Apostolorum" єпископів США. З цього приводу Митрополит Вашингтонський кардинал Дональд Вюрл дав інтерв'ю газеті "L'Osservatore Romano". Він розповів, що в Америці, як і в інших західних країнах, постійно посилюється тиск з боку сил, які хочуть викинути релігію з громадського життя. Незважаючи на це, Церква в США продовжує робити свій внесок у різні галузі суспільного життя, яке характеризується егоїзмом і заміною Бога на самого себе. Економічна криза, на думку єрарха, виникла саме через конфлікт людини зі своїм Творцем, повідомляє radiovaticana.org.


На думку єрарха, "Христос дарує нове творіння, новий світ, новий стиль життя, новий спосіб любові. Те, що в нашій сучасній культурі веде до все більших проблем - це ігнорування моральних і гуманітарних принципів, які дають можливість вирішити питання, спровоковані економічною кризою. Соціальна католицька доктрина прагне врівноважити правову систему вільного підприємництва і справедливих вимог держави з фундаментальними потребами людини" - підкреслив Митрополит Вашингтонський кардинал Дональд Вюрл.


У своєму інтерв'ю ватиканській газеті кардинал Вюрл підтвердив необхідність нової євангелізації і визнав, що через її відсутність були втрачені два покоління американських католиків. Сьогоднішній виклик - пробудити в них віру. "Особисто я вважаю, що наступний Синод з нової євангелізації дасть поштовх до відновлення віри і включення у культуру надії нового покоління віруючих," - сказав архиєпископ Вашингтонський.