//

Архиєпископ Челлі задоволений роботою нового інформаційного порталу Ватикану

Архиєпископ Клаудіо Марія Челлі, глава Папської ради з соціальних комунікацій, зазначив, що ватиканський інформаційний портал www.news.va щодня відвідують близько 10 тис. чоловік, повідомляє radiovaticana.org. "Я думаю, що для сайту, який існує всього кілька місяців, це дуже хороший результат", - сказав єрарх в інтерв'ю інформаційному агентству "CNA". Архиєпископ Челлі зазначив, що під час святкування Різдва Христового, сайт відвідували близько 16 тис. чоловік в день, з яких 52% заходили на веб-сторінку вперше.


Єрарх розповів, що з допомогою сайту за ватиканськими новинами стежать люди з 180 країн світу. Сьогодні це джерело інформації доступне англійською, іспанською та італійською мовами, але йде робота над тим, щоб зробити версії на французькій і португальській. "Таким чином через рік наша веб-сторінка перекладатиметься п'ятьма мовами", - сказав архиєпископ Челлі.


Сайт новин www.news.va почав свою діяльність в червні 2011 року. Старт його роботі дав Бенедикт XVI, який за допомогою комп'ютерного планшета відправив повідомлення в "Twitter": "Дорогі друзі, я щойно відкрив сайт www.news.va. Слава Ісусу Христу! З молитвою та благословенням, Бенедикт XVI ".


Інформаційний портал www.news.va є місцем, де концентрується найбільш актуальна та цікава інформація зі всіх ватиканських ЗМІ: інформаційного агентства "Fides", газети "L'Osservatore Romano", Ватиканського радіо і Ватиканського телецентру.