//

Відкриття нової спільноти Згромадження Воплоченого Слова в м. Вінниці

В неділю 15 січня Владика Йосиф (МІЛЯН), Єпископ-помічник Київської Архиєпархії УГКЦ, відвідав Парафію Покрови Пресвятої Богородиці УГКЦ м. Вінниці, щоб поставити на уряд адміністратора парафії – о. Григорія Рогацького та помічника о. Теодосія Савчука, які складатимуть нову монашу спільноту Отців Згромадження Воплоченого Слова.

Таким чином дані отці приходять сюди, щоб продовжити довголітню працю Редемптористів, які завершують своє душпастирське служіння у цій парафії: саме завдяки їхній жертвенній і наполегливій місіонерській праці сьогодні тут є численна парафіяльна спільнота. Тут є різноманітні катехитичні групи, молодіжний і дитячий хори.


В своїй проповіді під час Архієрейської Літургії владика закликав усіх і надалі продовжувати будівництво храму душ, подякував Редемптористам за їхню працю і побажав новим отцям ревної душпастирської праці.


У співслужінні, від Редемптористів були присутні - Протоігумен Львівської Провінції – о. Ігор Колісник разом з Провінційною Радою, від Згромадження Воплоченого Слова - Провінційний настоятель – о. Фернандо Браво, зі своєю Радою та інші отці. На святі також були присутні сестри-монахині Згромадження Сестер Господа і Діви Марії з Матара (з Чернечої Родини Воплоченого Слова), сестри зі Згромадження Дочок Милосердя Каносіянок (Римо-католицької Церкви м. Вінниці), численні родичі та знайомі з Івано-Франківщини та Закарпаття а також інші гості.


Про історію парафії див.: http://www.cssr.lviv.ua/about/monasteries/pokrovy-vinnytsya/

Довідка:
Храм парафії Покров Пресвятої Богородиці УГКЦ в м. Вінниця знаходиться по вул. Київська, 1 (біля Центрального Автовокзалу). Телефон для довідок (0432) 355217. Недільні Богослужіння відбуваються о 9.00, 11.30 та 18.00.


Прес-служба ЗВС
повідомив о. Теодосій, ВС