//

Сумні плоди пакистанського закону про богохульство у 2011

Минулого 2011 року у Пакистані було звинувачено 161 особу за порушення горезвісного «закону про богохульство», а 9 осіб вбито. Про це інформує місійне агентство Fides, посилаючись на дані звіту Азійської Комісії Прав Людини (Asian Human Rights Commission).


Агентство, пов’язане із Конгрегацією євангелізації народів, цитує також думку одного із мусульманських адвокатів, котрий стверджує, що у 95% випадків ці звинувачення є цілком безпідставними. Зі звіту АКПЛ також можна зробити висновок, що влада Пакистану не шанує відповідних прав своїх громадян.


У 2011 році було вбито 18 захисників прав людини та 16 журналістів, котрі у своїх публікаціях вказували на поганий стан суспільних відносин, корупцію та ісламський екстремізм. Жертвами мусульманських фундаменталістів стали також покійні губернатор Пенджабу, Сальман Тасір, та федеральний міністр у справах меншин, католик Шахбаз Бхатті.


АКПЛ вказує також на двозначну позицію влади у Ісламабаді, яка намагається отримати прихильність екстремістів і обмежується пасивним спостеріганням за вбивствами. «Ця некомпетентність уряду привела до примусового переходу в іслам дівчат, що є представниками релігійних меншин. У 2011 році близько 1800 індусок і християнок змусили перейти в іслам шляхом викрадення та зґвалтування»,– зазначається у звіті.


Документ Азійської Комісії Прав Людини вказує також на упередження судів, котрі виражають дивовижну симпатію бойовикам і терористам. В багатьох випадках їх випускають на волю через т.зв. відсутність доказів чи процесуальні недоліки.

 

За матеріалами wiara.pl