//

Австралопітек Люсі була віруючою особою

«Я переконаний, що людина завжди була релігійною істотою. З цього кута зору я повністю погоджуюсь з палеонтологом Івом Коппенсом, який твердив, що відкрита ним австралопітек Люсі була віруючою особою»,- вважає отець професор Жульєн Ріс, один з 22-ох осіб, яких Бенедикт XVI включить до кардинальського колегіуму на найближчій консисторії.

 


«Дуже тішуся, що стану кардиналом, не тішить мене тільки той факт, що я вже такий старий»,- жартує майбутній кардинал. Йому 92 роки, він найстарший серед 22-ох найменованих і один з трьох  священиків-вчених, які будуть включені до колегії кардиналів за заслуги і наукові досягнення. Отець професор є творцем нової галузі науки: фундаментальної релігійної антропології.

 


Викладач Лувенського Католицького Університету усю свою кар’єру посвятив дослідженню природи людини, і стверджує, що вона є релігійною. Про це свідчать історичні факти: сотні малюнків в печерах і тисячі на скелях, люди з піднесеними до неба руками, похоронні звичаї. Крім того, професор пригадує про велику спадщину сакральних текстів, які дивним чином ілюструють єдність духовного досвіду людини, почавши від палеоліту і аж до сучасних часів.
На думку отця Ріса, прихід Ісуса Христа – справжня революція у релігійній історії людини, бо він є теофанією в найповнішому значення цього слова і надалі залишається в своєму Тілі, яким є Церква.

 

За матеріалами: radiovaticana.org