//

Старт ініціативи "Місія в мегаполісах"

Католицькі єрархи з 12 найбільших європейських єпархій зустрілися у Ватикані, щоб спільно обговорити проблеми пов'язані з новою євангелізацією у великих містах і затвердити стратегію ініціативи під назвою "Місія в мегаполісах", повідомляє radiovaticana.org. У форумі, організованому за ініціативою Папської ради з нової євангелізації, взяли участь представники наступних архиєпархії: Барселонської, Будапештської, Брюсельської, Варшавської, Віденської, Дублінської, Кельнської, Ліверпульської, Лісабонської, Паризької і Туринської.

 

"Атмосфера єдності і розуміння загальних проблем була надзвичайно сильною. Було дуже цікаво побачити, що і в інших 11 мегаполісах католики працюють в подібному напрямку ", - зазначив єпископ Мехелен-Брюсельської архиєпархії Жан Кокерролс. Єрарх розповів, що в 2012 р., в рамках проекту "Місія в мегаполісах" в Брюсселі пройде 15 заходів, мета яких - "ближче познайомити людей з християнством".

 

Серед запланованих заходів: свідоцтва відомих бельгійців, дискусії про віру, читання Євангелії на центральній площі з трансляцією в інших місцях міста, музичні виступи та ін. Якщо ініціатива "Місія в мегаполісах" пройде успішно в 12 містах, вона продовжиться і розширить свою географію.