//

Світовий Конгрес Товариства Католицького Апостольства

У Гроттаферраті неподалік Риму відбувається  Світовий Конгрес Товариства Католицького Апостольства (паллотинів), який триватиме до 18 січня, повідомляє radiovaticana.org. Зустріч присвячена проблемам нової євангелізації, а її учасниками є священики, монахи і монахині та миряни з понад 20 країн світу.


Товариство Католицького Апостольства засноване у 1835 році Святим Вікентієм Паллотті (1795-1850). Це Товариство Папського права. До нього належать окремі особи і спільноти, які живуть відповідно до харизми Святого Вікентія Паллотті, оживляючи віру, пробуджуючи свідомість покликання до апостольського служіння у світі та у Церкві, та прагнуть привести всіх до єдності у Христі. Нині паллотини живуть і працюють на всіх континентах у понад 40 країнах світу.

 

Генеральна Асамблея паллотинів присвячена темі "Бути справжнім апостолом Ісуса Христа у сучасному світі".  На Конгресі також обговорюватиметься необхідність активнішої участі мирян у житті Церкви.


"Ми прагнемо всі разом замислитися над можливістю реалізації місії Ісуса Христа в сучасному світі під керівництвом Святішого Отця. Документ Синоду єпископів щодо нової євангелізації – це основний  документ, над яким упродовж найближчих днів ми будемо працювати, аби випрацювати конкретне завдання для і сім'ї паллотинів", – розповідає сестра Бернадетта Турецка з Польської Провінції Згромадження Сестер Місіонерок Католицького Апостольства (Паллотинок).