//

Візит Папи Бенедикта XVI до Німеччини зміцнив тамтешніх християн у вірі

Архиєпископ Роберт Цолітч підсумував минулий 2011 рік. Глава німецького єпископату назвав його переломним для Церкви в Німеччині, оскільки виходячи з глибокої кризи віри її члени пережили будуючу зустріч з Бенедиктом XVI.

 

Вересневий візит Папи до Німеччині був для Архиєпископа Цолліча найважливішою подією. На його думку, Бенедикт XVI зміцнив у вірі не тільки католиків, але й усіх християн Німеччини: «Папа допоміг нам поставити знову питання про Бога в нашому суспільстві. Він додав нам мужності, щоб ми, як християни, інтенсивно формувалися у цьому світі». Архиєпископ Золлітч розповів, що його вразили натовпи людей, які брали участь у зустрічі з Папою. Це показує, що Німеччина, як і раніше, зацікавлена в питаннях віри і Церкви.

 

Підбиваючи підсумки минулого року, глава німецького єпископату також згадав про складні справи. Темою подальшого занепокоєння є процес внутрішньоцерковного діалогу. Оскільки  треба повертати ту втрачену через публічний скандал з педофілією довіру, – сказав Архиєпископ Цоліч і оголосив, що в новому році цьому сприятимуть дві великі зустрічі. У вересні там відбудеться зустріч, присвячена темі дияконії, а вже в травні Католицька Церква запрошує усіх вірних до Мангейму на традиційні Дні Kaтолика.


За матеріалами: Radio Watykańskie