//

Владика Венедикт Алексійчук освятив каплицю св. Миколая у ліцеї Героїв Крут

У вівторок, 20 грудня, у Львівському державному ліцеї з посиленою військово-фізичною підготовкою ім. Героїв Крут відбулося урочисте відкриття каплиці св. Миколая. Освячення приміщення каплиці очолив помічник архиєпископа Львівського владика Венедикт Алексійчук, після чого відбулася Архиєрейська Літургія.

 

У богослуженні взяли участь: голова Центру Військового Капеланства о. Степан Сус, капелан ліцею о. Тарас Михальчук, а також о. Андрій Хомишин, о. Богдан Грушевський, о. Роман Прокопець, та вся капеланська спільнота. Літургійний спів провадив хор “Осанна”. В урочистостях взяли участь керівники ліцею, на чолі із дереректором полковником Романом Саляком, вчителі та вихователі, а також учні ліцею.

 

Під час проповіді Владика Венедикт зазначив: “Люди часто будують будинки для себе та своїх потреб. А сьогодні збудували місце для Бога”. Після закінчення літургії Владика Венедикт висловив подяку усім, хто долучився до побудови каплиці св. Миколая. Капелан Ліцею о. Тарас Михальчук висловив щиру подяку Владиці Венедикту за його вітальне слово та усім присутнім за участь у Літургії.

 

За визначний внесок у створення каплиці св. Миколая о. Степан Сус нагородив нагрудним золотим зрестом Центру військового капеланства начальника Ліцею полковника Романа Саляка. Окрім нього, нагрудною відзнакою нагородили капелана Ліцею 2006-2009рр. о. Василя Тузяка, за внесок у розвиток капеланського служіння та поширення духовних цінностей у Львівському держаному ліцеї з посиленою військово-фізичною підготовкою ім. Героїв Крут.

 

Джерело: kapelanstvo.com.ua