//

Львівські депутати відмовились скасувати для УКУ плату за землю

Депутати Львівської міської ради відмовилися звільнити Український Католицький Університет від орендної плати за землю та земельного податку. 27 січня депутати звільнили від плати за землю низку релігійних організацій, проте УКУ відмовили.

 

 

Під час розгляду питання "Про звільнення у 2011 році від сплати від орендної плати за землю та земельного податку релігійних громад та релігійних організації, навчальних та спортивно-оздоровчих організації" мер Львова Андрій Садовий запропонував до їх переліку внести Український Католицький Університет. "Ми маємо включити УКУ до цього переліку. Це принципове питання", – зазначив мер, проте таку пропозицію підтримало лише 25 депутатів.

 

 

Відтак, від сплати згаданих платежів депутати звільнили релігійну громаду церкви Святого Духа УГКЦ (вул. Коперника, 36), Храм Святого пророка Іллі УГКЦ (вул.Богданівська-Визвольна), Українську греко-католицьку церкву парафії заслання Святого Духа (вул. Зелена 106), а також релігійне управління монастирів Салезіанського згромадження східного обряду в Україні УГКЦ (вул. Личаківська, 175).

 

 

Окрім того, від згаданих платежів звільнено навчально-реабілітаційний центр "Джерело"(пр. Червоної Калини, 86,а), Львівську Духовну семінарію Святого Духа УГКЦ (вул. Хуторівка, 35) та приватний заклад (Гімназія блаженного Климентія Шептицького) (вул. Хоткевича, 16).

Відповідно до цього рішення міський бюджет не доотримає близько 290 тис. грн.

 

 

Нагадаємо, у березні 2010 року депутати Львівської міської ради звільнили від орендної плати за землю низку релігійних організацій, серед яких й УКУ.

 

 

Український Католицький Університет - приватний науковий та навчальний заклад. Засновник – Фонд св. Климентія, головою якого обрано Патріярха Любомира (Гузара). УКУ, як зазначено на офіційному сайті університету, є відкритою академічною спільнотою, яка живе східнохристиянською традицією і виховує провідників суспільства, професіоналів, для служіння в Україні та за її межами.

 

Джерело: zaxid.net