//

Візит владики Венедикта на Перемишлянщину

У переддень празника Св. Миколая Чудотворця 18 грудня, владика Венедикт, Єпископ-помічник Львівської Архиєпархії з двохденним візитом вирушив на Перемишлянщину. Це є ті землі де Архиєрей служив, як ігумен Святоуспенської Унівської Лаври.

 

«Господь давав мені можливість не раз бувати в цьому храмі на спільних Богослужіннях, служити тут, заміняти отців. Господь дав, щоб я частину свого життя, хоч не надто велику, але частину був тут» - такими словами звернувся владика Венедикт до усіх присутніх по завершенні Архиєрейської Божественної Літургії в храмі Св. Володимира Великого м. Перемишляни.

 

Розпочався візит владики з відвідин храму Св. Володимира Великого, що знаходиться в центрі Перемишлян. Владика туди прибув на запрошення пароха храму о. Ігоря Барбуляка. «У Вашій особі це була добра людина, добрий священик, добрий ігумен, добрий порадник та сповідник. Сьогодні я дякую Богові за те, що Ви відгукнулися і приїхали сюди» - такими словами висловив свої спогади о. Ігор Барбуляк настоятель храму в м. Перемишляни про владику Венедкта, пам’ятаючи його ще як ігумена Святоуспенської Унівської Лаври. Будучи ще ігуменом владика дуже часто служив на цій парафії, допомагаючи місцевим отцям у їхньому служінні. Звертаючись до слів недільного євангелія, владика у своїй проповіді сказав: «Тисячі людей повсякчас супроводжували особу Христа, але одиниці отримували зцілення і з одиницями творилися чуда. Це може бути так і тепер тисячі людей зовнішньо товпляться навколо Христа, але лиш одиницям Бог дає зцілення і дає їм по вірі людей».

 

Згодом владика вирушив до Святоуспенської Унівської Лаври де разом з монашою братією, молився Вечірню з Литією з нагоди празника Миколая Чудотворця.

 

В сам день празника Миколая Чудотворця владика був запрошений до іншого храму в Перемишлянах, який є також дуже близьким для Архиєрея. В 2006 році владика був призначений адміністратором парафії Миколая Чудотворця в м. Перемишляни і довший час сповняв тут своє служіння, ще будучи в монастирі в Уневі і про ці часи у владики залишились якнайкращі спогади. Зважаючи на той факт, що Стрийська єпархія, разом з Перемишлянським деканатом увійшли до новоствореної Львівської Митрополії владика Венедикт висловив своє побажання, якнайчастіше навідуватися на ці землі і відвідувати Чудотворну монашу обитель в Уневі.

 

Роман Соколенко,
Прес-служба Львівської архиєпархії