//

УГКЦ видасть "Екуменічний Катехизм"

У понеділок, 12 грудня, Владика Богдан (Дзюрах), Секретар Синоду Єпископів УГКЦ, у рамках робочої поїздки до Австрії відвідав Фундацію "Pro Oriente", де зустрівся з її президентом д-ром Йоганом Марте та віце-президентом д-ром Рудольфом Прокші. Сторони обговорили актуальний стан католицько-православного діалогу, зокрема в українському контексті. Гість з України представив основні напрями екуменічної діяльності УГКЦ, наголосивши на тому, що ієрархія Церкви докладає чималих зусиль для поширення духовного екуменізму серед вірних.

 

Окрім того, Секретар Синоду Єпископів УГКЦ навів низку позитивних прикладів, які дають підстави надіятися на подальше укріплення добрих відносин і співпраці між Церквами та християнськими спільнотами в Україні. Зі свого боку, представники проводу "Pro Oriente" розповіли про діяльність Фундації та ознайомили Владику Богдана з останніми публікаціями та напрацюваннями в ділянці католицько-православних взаємин.

 

З великим зацікавленням господарі зустрічі сприйняли повідомлення про план видання "Екуменічного катехизму УГКЦ", над яким працює Комісія сприяння єдності між християнами, що її очолює о. д-р Ігор Шабан. Секретар Синоду Єпископів УГКЦ роз'яснив, що "мета такого підручника – пояснити вірним суть екуменічного руху, запропонувати їм дієві засоби задля відновлення та укріплення єдності з братами й сестрами у вірі, а також утвердити їх у переконанні, що єдність Христових учнів – це заповіт Христа, за здійснення якого відповідальні всі – як ієрархи, так і духовенство й миряни".

 

На закінчення зустрічі Владика передав до бібліотеки Фундації "Pro Oriente" примірник Катехизму УГКЦ "Христос – наша Пасха", підкресливши важливість цього видання для Церкви, а також для розробки аналогічних проектів в інших Східних Католицьких Церквах.

 

Департамент інформації УГКЦ