//

10 тисяч греко-католиків Одеси потребують мати свій храм для спільної молитви, - Блаженніший Святослав (Шевчук)

"Тільки у самому м. Одеса, згідно статистичних даних, нараховується близько 10 тисяч греко- католиків. Якщо вони так чисельно присутні у місті, гадаю, вони потребують мати свій храм для спільної молитви", - сказав Блаженніший Святослав (Шевчук), 9 грудня 2011 року на прес - конференції у м. Одеса в рамках душпастирського візиту до Одесько-Кримського екзархату УГКЦ.

 

Першоієрарх УГКЦ зазначив, що присутність в Одесі ще одного греко - католицького храму збагатить місто і греко - католицьку Церкву, як таку. "Отримання греко – католиками земельної ділянки для будівництва храму буде ознакою того, що навіть в Одесі виконується наказ Президента України, стосовно однакового ставлення представників влади до всіх конфесій", - зазначив Глава УГКЦ.

 

Крім того, 8 грудня 2011 року, Блаженніший Святослав зустрівся із представниками Одеської обласної державної адміністрації, серед, котрих був присутній і представник Одеської  міської ради. "У нашій розмові було порушене питання щодо отримання ділянки для будівництва греко - католицького храму у місті, і, очевидно, сподіваюся, воно буде вирішене. Гадаю, що мій образ Одеси, як відкритого толерантного міста буде збережений наданням такої земельної ділянки вірним УГКЦ", - сказав Глава УГКЦ.

 

Департамент інформації УГКЦ