//

Німеччина солідарна з країнами Латинської Америки

Німецькі єпископи закликали збирати гроші для потреб жителів Латинської Америки. "Підтримайте тамтешню Церкву в її діяльності для людей і Царства Божого" – написали єпископи у спеціальному листі, що розпочинає загально німецький передріздвяний збір у межах акції Adveniat. Ця акція, яку розпочав німецький єпископат, цього року відзначає свій 50-ий день народження, а цьогорічне гасло стосується назви акції: Adveniat regnum tuum  – "Нехай прийде Царство Твоє".

 

"Багато чого покращилося в житті мешканців Латинської Америки, перш за все, там менше бідних, і люди навіть у найвіддаленіших куточках черпають надію і силу з віри в Бога" – написали німецькі єпископи, зазначивши, що в багатьох місцях й досі існує несправедливий поділ, де "невелика кількість багатіїв керують мільйонами людей, що живуть у злиднях". Adveniat – пишуть далі єпископи – це акція,  яка цілеспрямовано підтримує людей в парафіях, школах, лікарнях або в'язницях, всюди, куди приходять священики, монахи і миряни з конкретною допомогою.

 

Благодійну акцію Adveniat заснував німецький єпископат 1961 року, незадовго до ІІ Ватиканського Собору. З тих пір єпархії в Німеччині провадять адвентову інформаційну кампанію про латиноамериканські церкви і збір грошей для них. Сьогодні цією акцією Adveniat керує група мирян єпархії Ессен. Відповідно до даних єпископату, за 50 років зібрали понад 2,3 млрд. євро та здійснили 200 тисяч проектів допомоги в країнах Латинської Америки.

 

Ювілейний збір грошей акції Adveniat цього року закінчиться на Різдво. Аналогічну благодійну акцію "Хліб для світу" організують німецькі протестанти.

 

За матеріалами: Radio Watykańskie