//

Владика Венедикт благословив храм в с. Малечковичі на Пустомитівщині

У неділю 4 грудня в день храмового празника парафії Введення в храм Пресвятої Богородиці с. Малечковичі, Пустомитівського р-ну, Сокільницького деканату владика Венедикт, Єпископ-помічник Львівської Архиєпархії благословив новозбудований храм.

 

«Як у дім Закхея зі входом твоїм Христе спасіння прийшло, так і нині входом  священних служителів Твоїх, а з ними й ангелів Твоїх, мир подай храмові цьому, і Духа Твого благодаттю очисти, й освяти його і оселю собі в ньому вчини спасаючи і просвічуючи душі наші». Такими словами з молитви на благословення нового храму перед зачиненими дверима церкви, та урочистим входом Архиєрея разом з процесією вірних до церкви, завершився чин благословення нової церкви. Опісля розпочалася Архиєрейська Божественна Літургія.

 

«Є згадка з 1500 року про с. Малечковичі, що воно було, але ніде в архівних документах не вказано, що з тих років, аж до теперішнього часу тут колись був храм. Не було храму, не було і владики. Тому сьогодні, дійсно благословенний час для цієї місцевості, що владика приїхав до нашого села» - так висловився про цю подію адміністратор храму Введення в храм Пресвятої Богородиці с. Малечковичі, протопресвітер Василь Мудь.

 

Владика Венедикт у своїй проповіді зазначив: «Нехай сьогоднішнє свято не лише буде святом, коли ми святкуємо вхід Богородиці до єрусалимського храму в святая святих, не лише святом коли ми входимо до цього храму вами збудованого, але щоб сьогоднішнє свято також було святом що б всі усвідомили, що ми є храмом Божим. В кожному з нас перебуває Господь і через кожного з нас прагне проявитись Господь. Увійдім в цей храм, яким являється кожен з нас і пізнаймо, що Господь в нас очікує нашої присутності, щоб ми зустрілися з ним».

 

Від імені Архиєпископа і Митрополита Львівського владики Ігоря, о. Василь Мудь, який також виконує уряд протопресвітера Сокільницького деканату отримав право носити набедреник та нагрудний хрест з прикрасами за ревне та віддане служіння для Христової Церкви. «Це є нагорода для всіх нас,тут присутніх, це є свідчення, що ми спромоглися здійснити величне діло» - сказав о. Василь.

 

По завершенні Літургії настоятель храму подякував усім, хто своїми молитвами, служінням, працею та коштами спричинився до будови цієї святині. Як проходило будівництво, чим живе парохія і які спільноти існують при церкві, усі присутні мали можливість побачити у коротенькому відеоролику, який показали у церкві члени молодіжної спільноти парафії.

 

Архиєрей в свою чергу подякував усім за присутність на цьому торжестві, в особливіший спосіб усім священнослужителям, які так чисельно зібралися, щоб разом помолитися, та хорові, який дав відчути красу і велич Господню, і побажав всім парафіянам с. Малечковичі завжди разом зустрічатися в цьому храмі з Богом на спільній молитві.


Роман Соколенко,
прес-служба Львівської Архиєпархії