//

Папа до учасників Конференції душпастирства медиків: терпіння має трансцендентний вимір

26 листопада Бенедикт XVI прийняв на аудієнції учасників Міжнародної конференції "Душпастирство медичних працівників і служіння життю у світлі навчання блаженного Івана Павла II". "Я впевнений, - сказав Святіший Отець, - що ваші міркування зробили свій внесок у поглиблення енцикліки "Evangelium vitae", цінної спадщини навчання бл. Івана Павла II. У 1985 р. він заснував Папську раду душпастирства працівників сфери охорони здоров'я, щоб наповнити конкретними свідченнями складну дійсність сфери охорони здоров'я", - сказав Бенедикт XVI. Святіший Отець закликав присутніх докласти зусиль для відновлення підтримки фонду "Добрий самарянин", який заснував Іван Павло II 20 років тому.


"Під час свого довгого й інтенсивного понтифікату блаженний Іван Павло II закликав усіх до служіння особі хворій тілом і духом, що пов'язано з постійним обов'язком уваги і євангелізації з боку всієї церковної громади". Бенедикт XVI процитував слова свого попередника: "Терпіння належить до трансцендентності людини, оскільки є одним з моментів, завдяки якому людина в певному сенсі може перевершити саму себе, до чого і покликана містичним чином".


Бенедикт XVI закликав присутніх реалізовувати навчання бл. Івана Павла II про терпіння в своєму житті і професійній діяльності.


За матеріалами www.radiovaticana.org