//

Держава просить Церкву в Гоа посилити безпеку

Висловлюючи занепокоєння з приводу безпеки церков у державі, поліція Гоа попросила їх посилити безпеку напередодні Різдва і Нового року.


У державі налічується 180 храмів, але поліція висловила неспокій щодо безпеки деяких важливих церков, де очікується велика кількість людей, що прийдуть святкувати Різдво.


«Ми попросили церкви бути більш пильними, встановити камери відео спостереження і особливо слідкувати за підозрілими відвідувачами. Ми також попросили їх найняти на роботу приватних охоронців для цілодобової охорони" - сказав Арвінд Гавас, начальник поліції.


Також очікується, що кількість туристів Гоа збільшиться у найближчі дні, що викликає занепокоєння в органах державної безпеки.


Щорічне святкування в базиліці Церква Христа є однією з найбільших подій в Гоа і відбувається  3 грудня.


О.Савіо Барретта, ректор Базиліки Церква Христа, де зберігаються мощі святого Франциска Ксаверського, визнав, що безпека церкви є "слабкою". «Постійно тут присутні лише два співробітники міліції " - каже він.


Речник місцевого Архиєпископського Палацу о. Френсіс Калдейра сказав: «Вони попросили нас залучити приватні агентства для посилення нашої безпеки. Ми робимо все можливе, щоб стежити за безпекою, але поліція також повинна проявити активну діяльність у цьому».


Гоа може похвалитися наявністю церков Португальської епохи, які є головною туристичною пам'яткою, особливо серед європейців.


За матеріалами cathnewsindia.com